SpaceX ve Teslanın CEOsu Elon Musk, 44 milyar dolara satın almaya yeltendiği Twitterı, LGBTİ haklarına farkındalık yaratmak için logosunu değiştirmesini eleştirdi.

Daily Mailde yer alan habere göre, Musk, Twitterın da dahil olduğu kurumsal logolarla kaplı, gökkuşağı renklerinde ve Haziran neredeyse geldi sözünün yer aldığı yaklaşan bir toz fırtınasını gösteren bir meme yayınladı.

GELENEK HALİNE GELDİ

Dünyanın en büyük şirketlerinin çoğu, her haziran ayında genellikle ana sosyal medya profillerini değiştiriyor.

Gökkuşağı kurumsal logoları geleneği, her yıl tipik olarak, birçok farklı tartışmaya yol açıyor.

Geçen yıl Fortune dergisi, bölgesel sosyal medya hesaplarına sahip birçok büyük firmanın, eşcinsel haklarının genellikle sınırlı olduğu Orta Doğudaki hesaplarında Onur Ayı için logolarını değiştirmediğini belirtti.

Geçen yıl Mercedes-Benz, BMW ve Volkswagen gibi büyük otomobil markaları Batı ülkelerindeki marka logolarını Onur Ayı için değiştirirken Orta Doğu hesaplarını değiştirmedi.

YouTube, Microsoft ve PG gibi farklı bölgeler arasında farklı logolar kullanan şirketlerin de Haziran 2022 planları henüz netleşmedi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;