Bir süredir sosyal medya platformu Twitterı satın alma süreciyle ilgili olarak gündemden düşmeyen SpaceX ve Teslanın CEOsu Elon Musk hakkında bu kez şok bir iddia ortaya atıldı.

Dünyanın en zengin insanların Elon Muskın 2016 yılında bir uçuş görevlisini taciz ettiği ve kadının şikayette bulunmaması için 2 yıl sonra 250 bin dolar ödediği iddia edildi.

ABD merkezli Business Insiderın ele geçirdiği gizli belgelere ve epostalara göre, dünyanın en zengin insanlarından Elon Muskın 2016da bir uçuş görevlisini taciz etti ve uçuş görevlisini susturmak için 250 bin dolar ödedi.

ÖNCE MASAJ İÇİN ODAYA ÇAĞIRDI

Insiderın ele geçirdiği belgelerde ismi açıklanmayan uçuş görevlisinin arkadaşına attığı epostada Muskın 2016da Londraya bir uçuş sırasında özel kabininde kendisine cinsel ilişki teklif ettiğini anlattığı öne sürüldü.

Belgelerde, uçuş görevlisi arkadaşına, milyarder SpaceX ve Teslanın kurucusunun 2016nın sonlarında bir uçuş sırasında tam vücut masajı için odasına gelmesini istediğini söyledi. O geldiğinde görevli, Muskın vücudunun alt yarısını kaplayan bir çarşaf dışında tamamen çıplak olduğunu gördü. İsmi açıklanmayan kadın, arkadaşına yazdığı mesajda, Muskın mesaj sırasında cinsel organlarını açığa çıkardığı ve ardından ona dokunduğunu iddia etti. Muskın uçuş görevlisine daha ileri gidersen sana bir at hediye edeceğim dediği de öne sürüldü.

MUSK, ONA İŞ TEKLİF ETTİ

Uçuş görevlisinin, bu teklifi reddettiği ve herhangi bir cinsel temas olmadan masaj yapmaya devam ettiği aktarıldı. Arkadaşın beyanında, uçuş görevlisi için O, satılık değil. Para ya da hediyeler için kendini satmaz sözleri yer aldı.

Business Insiderın ulaşmaya çalıştığı uçuş görevlisi açıklama yapmayı reddederken, konuşmalarda adı geçen arkadaşı, Uçuş görevlisi işini aldıktan sonra Musk onu masajı yapabilmesi için masöz olarak lisans almaya teşvik etti. Muskın Gulfstream G650ERsindeki özel bir kabinde böyle bir masaj sırasında arkadaşına Muskın kendisine iş teklif ettiği de kayıtlarda yer aldı.

ELON MUSKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Insidera gönderdiği bir e-postada Musk, Cinsel tacize meyilli olsaydım, 30 yıllık kariyerim boyunca bunun ilk kez ortaya çıkması pek olası değildi. ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili Twitterdan bir mesaj paylaşan Musk, Bana yönelik saldırılara siyasi bir mercekten bakılmalıdır, bu onların standart (alçak) oyunu. Ancak hiçbir şey beni iyi bir gelecek ve özgür konuşma hakkınız için savaşmaktan alıkoyamaz. dedi.

SpaceXin Hukuki Başkan Yardımcısı Christopher Cardaci da Herhangi bir uzlaşma anlaşması hakkında yorum yapmayacağım dedi.

Forbesun haberinde, SpaceX, bünyesinde masaj terapisti istihdam edildiği ve bazı çalışanlara masaj hizmeti sunulduğu belirtildi.

Musk daha önce alenen cinsel tacizle suçlanmamıştı, ancak dört eski SpaceX stajyeri, şirkette cinsel tacizle karşılaştıklarını iddia etmişti.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;