İngilteredeki bakanlıklara yasal değişiklikler konusunda tavsiyelerde bulunan Hukuk Komisyonu, bir dizi ceza gerektiren suçların teknolojiye ayak uyduramadığını söyledi.

Komisyon, izinsiz cinsel, çıplak veya mahrem fotoğrafları veya videoları kasten çekmek veya paylaşmak için yeni bir suç oluşturmayı ve altı ay hapis cezasını teklif etti.

Bir danışma belgesine göre, çıplak görüntüleri paylaşmakla tehdit etmek gibi daha ciddi suçlara da iki ila üç yıl arasında daha ağır cezalar verilmelidir.

DEEPFAKE TEHLİKESİ DE MEVCUT

Daily Mailde yer alan habere göre, son yasa değişiklikleri, rıza olmadan birinin cinsel organını veya kalçasını fotoğraflamayı suç haline getirdi, ancak mevzuat, bir kadının tepesinden fotoğraf çeken sapıkları kapsamıyor.

İngilteredeki Hukuk Komisyonu, yeni suçun, bir kadının göğüslerinin veya sutyeninin fotoğrafının çekilmesini de kapsaması gerektiğini söyledi. Ayrıca deepfake ile pornografik görüntüleri (birinin çıplak veya seks eyleminde bulunmuş gibi görünmesini sağlayan bilgisayar tarafından oluşturulmuş görüntüler) paylaşmak da suç olmalı.

Konuyla ilgili olarak, hükümetten bir sözcü, Komisyonun tavsiyelerini dikkatle değerlendireceğiz dedi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;