Çindeki karbondioksit emisyonları, ülke genelinde devam eden karantinaların ardından Covid-19 pandemisi sırasında ölçülenlerden daha düşük olarak ölçüldü. 

Sera gazlarını izlemek için uyduları kullanan iklim veri şirketi Kayrrosa göre, karbon emisyonlarının son durgunluktan önce, Mart 2020dekine yakın düştüğü görüldü. Mart 2020 de tüm dünyada Covid-19 karantinalarının başladığı tarihe tekabül ediyor.

Kayrros, yüksek enerji fiyatlarının ülkelerin ekonomilerini büyütmesini engellediğini söyledi.

Kayrrosun kurucu ortağı ve baş analisti Antoine Halff, Emisyonlardaki herhangi bir düşüş iklim için iyi bir haber, ancak bu, yenilenebilir bir enerji sistemine doğru kalıcı bir hareketten ziyade ekonomik acı nedeniyle oluyor dedi.

KARANTİNAYA HEMEN DÖNÜŞ KÖTÜ ETKİLEDİ

Ülke corona virüsüne karşı zafer ilan etmiş ve iki ay sonra tam karantinayı 1 Haziranda sona erdirmiş olsa da, ülkenin en kalabalık kenti Şanghay, kısıtlamaların hafifletilmesinden bir gün sonra karantinaya geri döndü.

İklim firması, endüstriyel tesislerin ısı imzasını kullanıp CO2 çıktısını tahmin ederek endüstriyel tesislerin ısı işaretini belirledi.

Kayrros verileri, Çindeki çimento üretiminin mevsimsel seviyelerin %30un altına düştüğünü gösterdi, bu da ekonomik düşüşün bir başka göstergesi.

Hükümet devreye girmeden önce ekonomik çöküşün eşiğine gelen Çinin en büyük ikinci emlak geliştiricisi Evergrandenin teknik temerrüdü, Çinin konut piyasasında ve inşaat sektöründe yavaşlamaya neden oldu.

Bununla birlikte, altyapı için hükümet teşviklerinin bir etkisi olabileceğini öne süren son verilerde Çinde bir toparlanmanın başlangıcı var. Kömürle çalışan elektrik üretimi için Henandaki ısı dalgası da elektrik üretimini destekliyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;