Son dönemde inovasyon ve yeni teknolojiler üzerine yatırım yapmaya karar veren Çinden dikkat çekici bir hamle geldi.

Yeni ve başarılı yetenekleri ülkeye çekmek isteyen  Çinin sahil kenti Wuxi, alınan yeni bir kararı kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamada Wuxide almak isteyen Nobel Ödülü sahiplerine 1.48 milyon dolarlık devlet desteği verileceği belirtildi.

Son dönemde başta yazılım ve teknoloji konusunda birçok devlet desteğini açıklayan Çinde üniversite mezunlarını ülkede tutmak için vergi indirimi verilmişti.

Wuxideki iki bölgede Nobel Ödülü kazananların alacakları evlerde devlet desteği uygulanacağı belirtildi. Fizik ve Kimya kategorilerinde ödül kazananların A Kategorisine girdiklerini açıklayan yetkililer minimum 443 bin dolar maksimum ise 1.48 milyon dolarlık (yaklaşık 3 milyon ile 10 milyon Yuan) yardım yapılacağını duyurdu.

Türk bilim insanı Aziz Sancarın da ödül kazandığı kimya alanına verilecek desteğin en yüksek seviyede olduğu da belirtildi. Bu durumda halen ABDde yaşayan Sancar, Çinin Wuxi kentine taşınmak isterse devlet desteğinden faydalanabilecek.

Bölgede 90 metrekarelik evlerin ortalama fiyatı ise 1.28 milyon Yuan olurken, verilen devlet desteğinin ise çok yüksek olduğuna vurgu yapıldı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;