Bir grup kanser uzmanı, hastaların tedavi maliyetlerini karşılamaya yardımcı olmak için, sanat eserlerine dönüştürülmüş canlı kanser hücrelerinin mikroskobik görüntülerini içeren Kanserimi Satın Al isimli bir seri oluşturdular.

Kanserimi Satın Al, Alivia Onkoloji Vakfı ile Maria Sklodowska-Curie Ulusal Onkoloji Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle oluşturuldu. Her yeni yayında bir hastanın kanser hücreleri farklı bir sanatçının stiliyle eşleştirilecek.

Şu anda yayınlanan NFT, agresif lenfomaya maruz kalan Krakowdaki AGH Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki bir öğrenci olan Jakub Burnosu merkez alıyor. Burnosun vücudundaki canlı hücreler, Polonyalı sanatçı SWANSKI tarafından yaratıcı bir şekilde yorumlanmadan önce konfokal bir mikroskopla fotoğraflandı.

In two days well finally be able to release a very special and important project:

Buy My Cancer, living cancer cells sold as pieces of #NFT art to save the lives of patients they come from.

In collaboration with @fundacja_alivia @Ogilvy and Polish artist Pawel Swanski. pic.twitter.com/pgOOvcpwC3

— VAST.app (@VAST_app) June 7, 2022

Projeden elde edilen fonlar Alivia Kanser Vakfına bağışlanacak ve hastanın hücre tedavisinin karşılanmasına yardımcı olacak.

Tedavi oldukça pahalı olduğu ve hasta başına neredeyse 475 bin dolara mal olduğu için kanser vakıfları, uygun hastaların kanserden kurtulmasına yardımcı olmak amacıyla NFT dünyasına giriyor.

Proje, yeni hasta ve sanatçılarla devam edecek.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;