Apple çalışanları, iki yıldan fazla süren esnek çalışma düzeni sırasında olağanüstü işler yapabileceklerini gösterdiklerini öne sürerek, şirketin ofise dönüş çağrısına karşı çıkıyorlar.

Pandemi nedeniyle uzaktan çalışan bir grup Apple çalışanı, bir dilekçe dağıtmaya başladı. Dilekçe, CEO Tim Cookun geçen hafta şirketin çalışanlarını, 5 Eylülden itibaren haftada üç gün ofiste beklediklerini belirten emre yanıt niteliği taşıyor.

Cook, şirket kültürü için çok önemli olan yüz yüze çalışmayı korumak istediğini söyledi. Bu karara karşı çıkan çalışanlar; ofis dışında çalışırken daha mutlu ve daha üretken olduklarını belirtiyor.

Apple, pandemi sırasında başarılı bir süreç geçirdi ve piyasa değeri Şubat 2020deki 1,4 trilyon dolardan bugün yaklaşık iki katına çıktı.

ÇALIŞANLAR OFİSE DÖNÜŞ PLANINDAN RAHATSIZ

Appleın dahili mesajlaşma platformu Slackte 10 binden fazla Apple çalışanı “Uzaktan Çalışma Savunuculuğu” grubuna katıldı. Teknoloji çalışanları için anonim mesajlaşma platformu olan Blindde, işe dönüş tartışmaları Apple çalışanları arasında en sık görülen ve popüler konular arasında yer alıyor.

Facebook ve Google dahil olmak üzere Silikon Vadisi şirketleri, Mart 2020de corona virüsü pandemisi nedeniyle mühendislerin evden çalışmalarına ve hatta çalışanların bazı durumlarda farklı şehirlere taşınmalarına da izin verdi.

Geçen yıl Spotify da çalışanlara nerede çalışacaklarını seçme özgürlüğü vererek iş-yaşam dengesini destekleyeceğini söyleyerek Her Yerden Çalış politikasını uygulamaya koydu.

Tesla patronu Elon Musk ise tüm bu şirketlerin aksine, çalışanlara uzaktan çalışmanın artık kabul edilemez olduğunu söyledi. Haziran ayında istisnalar dışında, ofise gelmeyen çalışanların istifa ettiğini varsayacağını söyledi.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;