Pandemiyle beraber uzaktan çalışma sistemini uygulayan şirketlerden biri de Appledı. Teknoloji devi, daha önce Tim Cookun duyurusuyla çalışanlarını ofislere yeniden çağırmış ancak bu durum tepkilerle karşılanmıştı. Hatta salgındaki yeni dalgalardan sonra şirket ofise dönüş planını ertelemek zorunda kalmıştı.

Apple, şimdi yeni planını duyurdu ve çalışanları hibrit modelle eylül ayında ofise çağırıyor.

Bloombergin haberine göre; Apple, personele 5 Eylülden itibaren haftada üç gün ofise dönmelerinin bekleneceğini bildirdi.

CEO Tim Cook ve yazılım mühendisliği bölümünden Craig Federighi imzalı notlar personelle paylaşıldı.

Cook, çalışanların artık salı, perşembe günlerine ek olarak ekip liderlerinin belirledikleri bir gün daha eklenerek üç gün ofise beklendiklerini yazdı. Ancak cook, uzaktan çalışmanın da devam edeceğini belirtti: Rolünüze bağlı olarak, yılda dört haftaya kadar uzaktan çalışma seçeneğiniz de olacak.

Federighi ise, Bu öğleden sonra Tim, Appledaki ekip üyelerine hibrit pilot uygulamamız ve ofise dönüş planlarımız hakkında bir not gönderdi ve bu haberin ekibimizi nasıl etkileyeceğini takip etmek istedim diyerek notuna başladı.

Federighi çalışanlara pandemi dönemindeki çalışmalarından dolayı teşekkür ederken mevcut Apple ofisleri için ofise dönüş tarihlerinin Covid-19 koşullarına göre değişebileceğini belirtti.

Daha önce protestolar ve üst düzey yöneticilerin ayrılıklarıyla karşılanan ofise dönüş planlarına bu defa Apple çalışanlarının nasıl tepki vereceği merak konusu.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;