Uydu operatörü Globalstar, ismini açıklamadığı bir potansiyel müşterinin finansman için 300 milyon dolardan fazla para harcadığını belirttikten aylar sonra, bu hafta da büyük, küresel bir müşteri ile yeni bir iletişim ağı kurmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirketin duyurusu da yeni söylentileri beraberinde getirdi.

Appleın gelecekteki bir iPhonea uydu bağlantısı sağlamak için Globalstarı kullanma hedefiyle bu anlaşmaların arkasında olduğu düşünülüyor. Globalstar, bu müşteriyle 2020den beri çalıştığını söylüyor.

Spekülasyon, uydu iletişim şirketinin hizmetlerini, ABD ve ötesine dağıtmak için büyük, küresel bir müşteri ile çalıştığını üç aylık kazanç raporunda paylaşmasının ardından geldi.

Appleın uydu iletişimini başlattığına dair söylentiler neredeyse bir yıldır ortalıkta dolanıyor. Geçen ağustos ayında Bloomberg, gelecekteki iPhoneların acil durumlar için uydu iletişimini destekleyeceğini açıklamıştı. Bununla birlikte, Globalstarın son duyurusu, uydu özellikli iPhoneların yapım aşamasında olduğuna dair beklentiyi artırıyor.

Uydu bağlantısı ile, kullanıcılar daha az erişilebilir alanlarda veya acil durumlarda iletişim kurabilirler.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;