Apple, üretim sorunları yaşamaya devam ederken alternatifler geliştirmeye çalışıyor. Çinde yaşanan karantinalar, ayrıca ABD yaptırımları teknoloji devinin de üretiminde değişiklikler yapmasına neden olacak gibi duruyor.

iPhoneların ana üreticisi Foxconn Technology Group, Çinden bileşenlerin nakliyesi ve iPhone 14 cihazının güney Hindistan şehri Chennai dışındaki fabrikasında monte edilmesi sürecini inceledi.

Bloombergin haberine göre; Appleın Çin ile çalışmalarına uzun vadede devam etmeyeceği belirtilirken bu noktada da Hindistanın öne çıktığı bildiriliyor. Hindistandan gelen ilk iPhone 14lerin, eylül sürümünün ardından ekim ayı sonlarında veya kasım ayında biteceği belirtiliyor.

Covid tecritlerinin ve ABD yaptırımlarının Çinin konumunu tehlikeye attığı bir zamanda Hindistan önemli bir dönüm noktası haline geldi.

HİNDİSTANDA ÜRETİM ZORLU

iPhoneların tamamlanması, genellikle yüzlerce tedarikçi arasında koordinasyon gerektiriyor. Ayrıca üretim aşamasında gizliliğe de çok önem veriliyor. Bu noktada da Apple, yeni ürün ayrıntılarını gizli tutmak için aşırı çaba sarf ediyor ve aynı sıkı denetimleri ikinci bir ülkede uygulamak zor olacak.

Hatta Bloomberge konuşan kaynaklara göre; Hindistandaki yerel yöneticiler işçileri ayırmayı ve cihazın güvenliğini tehlikeye atabilecek tüm olası yolları inceledi. Apple ayrıca ithal edilen malzemelerin beyanlarına uyup uymadığını kontrol etmek için paketleri açan Hintli gümrük memurları konusunda da endişeli.

Apple ve Foxconn aynı anda bir lansman yapmayı planlasalar bile, tedarik zincirindeki zorluklar hedefi engelliyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;