Kan donduran bir olay Meksikanın gündemine bomba gibi oturdu Dünyanın en büyük teknoloji ve perakende şirketlerinden Amazonun Meksika ülke başkanı olarak bir dönem görev yapan eski CEO Juan Carlos Garcianın eski eşini öldürttüğü ortaya çıktı.

2019 yılının 25 Kasımında kırmızı ışıkta beklerken silahlı saldırıya uğrayan Abril Perez Sagaon olay yerinde yaşamını yitirmişti. Meksikoda kırmızı ışıkta aracının içinde avukatı ve çocuklarıyla birlikte beklediği sırada bir saldırgan yakın mesafeden Sagaona ateş ederek öldürmüştü.

Olayla ilgili soruşturma ve dava süreci devam ederken bu hafta görülen duruşmada yeni bilgiler de ortaya çıktı. Sagaon, öldürülmeden önce eşi tarafından şiddet gördüğünü ve Garcianın kendisini öldürmeye çalıştığını iddia etmişti.

ERKEN ÖLDÜRÜRSENİZ İKRAMİYE VERECEĞİM

Sagaonun öldürüldüğü dönemde ülke dışına kaçan ve ABDde bulunan Garcianın bir kiralık katille anlaştığı da tespit edildi. Yakalanan katil mahkemede açıklamalarda bulundu. Cinayetten günler sonra ABDye kaçan Garcianın kiralık katile eski eşini öldürmesi için 9 bin dolar ödediği de tespit edildi.

2015 yılında Amazon Meksikanın başına getirilen Garcianın iki kiralık katile, Eğer şiddet davasındaki duruşmadan önce öldürürseniz size 2500 dolar ikramiye vereceğim dediği de belirtildi.

Perez hakkında Interpolün harekete geçtiği ve 190 ülkede arandığı kaydedildi. Yetkililer, Perezin yürüyerek sınırı geçtiğini öne sürdü.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;