Amazon, para veya ürün karşılığında web sitesinde yanıltıcı yorumlar yayınlamak isteyen kullanıcıları toplayan grupları kapatmaya çalışıyor.

Timesın haberine göre, Amazon, yasal olarak elinde olan bilgileri, kötü aktörleri belirlemek ve görevlendirilen sahte incelemeleri kaldırmak için kullanacağını söyledi.

Amazon, grupların arkasındaki dolandırıcıların, araba stereoları ve kamera tripodları da dahil olmak üzere Amazonda bulunan yüzlerce ürün için sahte incelemeler talep ettiğini söylüyor. Davada belirlenen gruplardan biri, Facebookun ana şirketi Meta tarafından bu yılın başlarında kapatana kadar 43.000den fazla üyesi olan “Amazon Ürün İncelemesi” oldu.

YAPACAK DAHA ÇOK İŞ VAR

Üreticiler veya üçüncü taraf satıcılar, Amazon Marketplacete ve arama motoru sonuçlarında görünürlüğü artıran, özellikle olumlu olan çok sayıda incelemeyi satın alıyor. Müşterilerin de olumlu değerlendirmeleri olan ürünleri satın alma olasılığı daha yüksek oluyor.

Meta, grupların çoğunu kaldırdığını ve diğerlerini kendi politikasını ihlal ettikleri için araştırdığını söyledi, ancak bir kaynak yapacak daha çok işleri olduğunu kabul etti.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;