ABD Temsilciler Meclisinin istihbarat alt komitesinin düzenleyeceği oturum, hükümetin resmi olarak tanımlanamayan hava olayları (UAP) olarak adlandırdığı 2004ten beri ABDli askeri pilotların gözlemlerini bildirdikleri 140tan fazla vakanın belgelendiği raporun yayımlanmasından 11 ay sonra yapılacak.

Daha çok dünya dışı varlıklara ait uzay gemisi kavramıyla ilişkilendirilen ve halk arasında yaygın olarak kullanılan UFO terimine geçen yıl Haziran ayında yapılan UAP raporunda hiç değinilmedi. Raporun odağında UAPlerin ABDnin ulusal güvenliği ve havacılık emniyetine muhtemel etkileri yer aldı.

Bununla beraber raporda, var olan havacılık teknolojisinin sürat ve manevra kabiliyeti sınırlarını aşan ve herhangi bir itiş sistemine ya da uçuş kontrol yüzeyine sahip olmadığı görülen esrarengiz uçan nesnelerle ilgili Pentagon tarafından daha önce yayımlanmış video görüntülerinde bazı UAPlerden bahsedilmekteydi.

HALK TAM ŞEFFAFLIĞI HAK EDİYOR

Pentagonun 2020de oluşturduğu ABD Donanması önderliğindeki çalışma grubu ve Ulusal İstihbarat Direktörlüğü Ofisi tarafından toplanan dokuz sayfalık öncü değerlendirme raporunda yer alan bulguların bugünkü oturumda yeniden incelenmesi bekleniyor.

İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff geçen haftaki açıklamasında Amerikan halkı tam şeffaflığı hak etmektedir diye belirtmişti.

KAYNAKLARI BULUNAMIYOR

Değerlendirme raporunu hazırlayan savunma ve istihbarat analistleri, 144 tanımlanamayan hava olayının kaynağı hakkında hiçbir bulgu ortaya koyamazlarken, yalnızca bir olayı sönmekte olan büyük bir balonla ilişkilendirdiler.Bugün oturumda ifade vermesi beklenenlerden biri ABDnin istihbarat ve güvenlikten sorumlu savunma müsteşarı Ronald Moultrie, diğeriyse donanma istihbarat başkan yardımcısı Scott Bray.

Bugün yapılacak oturum, ABD Hava Kuvvetlerinin 1969da son verdiği kod adı Mavi Kitap Projesi olan UFO gözlem programından sonra bu konudaki ilk açık Kongre oturumu olacak.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;